Patrióta Kisvendéglő - Gyula
Bemutatkozás
Gyula egyre bővülő gasztronómiai palettáján üde, kedves színfoltot jelent a Patrióta kisvendéglő. A családi vállalkozás 2008 őszén kezdett szárnyalásba, 7 évvel később pedig az év feltörekvő éttermének járó díjat is bezsebelhette a Gault&Millau értékelése alapján. Belső terét tudatosan formálták elegáns, de marasztaló közeggé, ahol a belépők tényleg úgy érezhetik, élményt is kapnak a finom falatok mellé. Az étterem frekventált helyen pihen, a sétálóutca és a Gyulai vár között, így erősen ajánlott asztalt foglalni indulás előtt.
Az étterem sikere egyszerű alapokon nyugszik: az ételek minőségi hozzávalókból készülnek, tisztelve a magyar konyha hagyományait, de modern köntösbe öltöztetve. Szezononként változik az étlap, így mindig más és más arcukat mutatják a helyi ízek. Egyik legizgalmasabb tételük az Alternatív brassói, de a fürjtojás és a kacsasonka párosa, valamint a káposztával tálalt kecskesült is az ínyencek kedvére lesz.
A Patrióta a hétköznapokat is megkönnyíti, hiszen két fogásos déli menüje ügyesen tömöríti a regionális recepteket az adott évszakban elérhető alapanyagokkal. A havi rendszerességű borvacsorákon mindig egyedi étlapot fednek fel, melyek mellé Magyarország legjobb borait ajánlják.
A Patrióta kisvendéglő Gyula központjában, a vár és a belvárosi sétálóutca között helyezkedik el. Autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető, az épület szomszédságában közterületi parkolók várják a vendégeket.
Konyha
Az étterem sikere egyszerű alapokon nyugszik: az ételek minőségi hozzávalókból készülnek, tisztelve a magyar konyha hagyományait, de modern köntösbe öltöztetve. Szezononként változik az étlap, így mindig más és más arcukat mutatják a helyi ízek. Egyik legizgalmasabb tételük az Alternatív brassói, de a fürjtojás és a kacsasonka párosa, valamint a káposztával tálalt kecskesült is az ínyencek kedvére lesz.A Patrióta a hétköznapokat is megkönnyíti, hiszen két fogásos déli menüje ügyesen tömöríti a regionális recepteket az adott évszakban elérhető alapanyagokkal. A havi rendszerességű borvacsorákon mindig egyedi étlapot fednek fel, melyek mellé Magyarország legjobb borait ajánlják.